”Jag gillar ju politik och den här boken var kul att läsa. Det är både allvar och humor om vartannat… Språket är bra och jag tycker boken är lättläst, … en trevlig, humoristisk bok och absolut läsvärd.” (Citerat från recension i bokbloggen Lollos Bokhörna)

”… Detta är en bok med både humor och allvar. En bok som ena stunden får mig att fnissa och nästa stund irritera mig över vissa människors val. Karaktärerna är väldigt bra beskrivna och jag som läsare får en tydlig känsla av problemen och valen de brottas med. Boken är lättläst och har ett bra språk. Jag tror att det finns mycket likheter med verkligheten i denna historien… är man nyfiken på hur det kan gå till [i politiken] så tycker jag absolut att man ska läsa den!” (Citerat från recension i bokbloggen Boktanten)

”Med viss skepsis tog jag i min hand din bok om Rödåkra. Vartefter jag vände blad övergick min skepsis i förtjusning. Jag har nu sträckläst din bok… Jag vill gratulera dig till en välskriven och verklighetsnära beskrivning av Rödåkra, en förtjusande kommun som man som läsare förvånas över är en fiktion. Dock en fiktion man gärna läser mer om. Så fortsätt skriva!” (Citerat från brev från en av bokens läsare)

” Imponerande välskriven historia ….lättläst med ett flytande varierat språk, och dessutom med intressant innehåll …man blir ju lite nyfiken hur det kan gå för Johan…..” (Citerat från ett tack från en annan av bokens läsare)

”Tack för intressant läsning Leif! Utan att veta av egen erfarenhet får jag känslan av att du är väldigt träffsäker i din beskrivning av kommunpolitikers verklighet.” (Citat från ytterligare en annan läsare)

”Det är en trevlig berättelse om det politiska livet i en liten kommun, där förtroendeposter och makt inte alltid är samma sak och där ideal och pragmatism ställs mot varandra. Vi får följa bl. a. Johan, Gustav och Susanne. Alla tre ändrar riktning både i arbetslivet och i värderingar av vad som är viktigt i livet under den period som skildras. Språket är lättflytande och läsvänligt. Stilen är lågmäld, eftertänksam och resonerande, tillbakablickarna intressanta. Personerna i berättelsen växer under hand och de tecknas varsamt, ömt och nästan kärleksfullt.” (Ann Gewecke, förlagets lektör)