”Med viss skepsis tog jag i min hand din bok om Rödåkra. Vartefter jag vände blad övergick min skepsis i förtjusning. Jag har nu sträckläst din bok… Jag vill gratulera dig till en välskriven och verklighetsnära beskrivning av Rödåkra, en förtjusande kommun som man som läsare förvånas över är en fiktion. Dock en fiktion man gärna läser mer om. Så fortsätt skriva!” (Citerat från brev från en av bokens läsare)

” Imponerande välskriven historia ….lättläst med ett flytande varierat språk, och dessutom med intressant innehåll …man blir ju lite nyfiken hur det kan gå för Johan…..” (Citerat från ett tack från en annan av bokens läsare)

”Tack för intressant läsning Leif! Utan att veta av egen erfarenhet får jag känslan av att du är väldigt träffsäker i din beskrivning av kommunpolitikers verklighet.” (Citat från ytterligare en annan läsare)

”Det är en trevlig berättelse om det politiska livet i en liten kommun, där förtroendeposter och makt inte alltid är samma sak och där ideal och pragmatism ställs mot varandra. Vi får följa bl. a. Johan, Gustav och Susanne. Alla tre ändrar riktning både i arbetslivet och i värderingar av vad som är viktigt i livet under den period som skildras. Språket är lättflytande och läsvänligt. Stilen är lågmäld, eftertänksam och resonerande, tillbakablickarna intressanta. Personerna i berättelsen växer under hand och de tecknas varsamt, ömt och nästan kärleksfullt.” (Ann Gewecke, förlagets lektör)